perjantai 27. maaliskuuta 2015

Influenssassa

Kamala, kamala, kamala tauti. Yskää, kuumetta koko ajan yli 38, nyt kova nuhakin. Viimeksi tämä tauti vei minut sairaalaan tulehdusarvojen ollessa noin 250 ja keuhkokuumeessa tiputukseen. Olen nyt 4 päivää maannut sängyn pohjalla, mutta olo ei helpota, yhtään. Onko teillä vinkkejä influenssasta toipumiseen? On kyllä kamala tauti. Rokotuksen olen ottanut keuhkokuumeen jälkeen joka vuosi. Paitsi nyt. Tässä tulos, en voi kuin suositella ottamaan.

Influenssa-aalto on jokavuotinen vitsaus, joka vaatii jälkitauteineen kuolonuhreja. Kausi-influenssan odotus alkaa yleensä varusmiesten joukkosairastumisista ja varuskuntasairaaloiden täyttymisistä.
Flunssan ja influenssan erot onkin tärkeää tuntea, sillä influenssa voi pahimmillaan aiheuttaa hengenvaarallisia jälkitauteja.
Flunssa tarkoittaa lievempää hengityssairautta kuin influenssa. Molemmat tarttuvat pisara- ja kosketustartuntana ja siksi olisikin tärkeää huolehtia käsien pesemisestä ja muista varotoimista. Flunssan oireet tekevät olon huonoksi muutamaksi päiväksi, mutta influenssa voi tehdä sairaaksi jopa viikoiksi ja johtaa esimerkiksi keuhkokuumeeseen.

Flunssan oireet:

  • Flunssan oireet alkavat yleensä kipeällä kurkulla, joka yleensä helpottaa päivän tai parin jälkeen.
  • Seuraavaksi ilmaantuvat nenäoireet sekä yskiminen, jotka kestävät pari päivää. Lapsilla voi ilmaantua kuumetta, aikuisilla kuume nousee harvemmin.

 

Influenssan oireet:

  • Oireet alkavat nopeasti ja niitä ovat mm. kipeä kurkku, kuume, päänsärky, lihassäryt, tukkoisuuden tunne ja yskä.
  • Osa oireista paranee jopa jo parissa päivässä, mutta sairastelu voi viedä voimat viikoksikin oireiden loppumisen jälkeen. Influenssan yleinen komplikaatio on keuhkokuume varsinkin nuorilla, vanhimmilla tai niillä ihmisillä, joilla on keuhko- tai sydänongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti