tiistai 17. maaliskuuta 2015

Mökille!

Kevään tullessa herää palo päästä mökkeilemään. Olen aina haaveillut omasta mökistä, tai vanhempien mökistä, mutta sellaista ei ole koskaan ollut. Mökkikuume on ajoittain erittäin kova, mutta tällä hetkellä omaa mökkiä ei ole tulossa, syystä että vanhempani eivät halua moista ostaa vaan vuokraavat mökkejä joitakin kertoja vuodessa, sillä silloin siellä olosta saa nauttia ilman, että tarvitsee korjailla ja laittaa. Meillä taas omakotitalon touhut ja lainat ja harrastuskiireet sanelevat sen, ettei omaa tässä vaiheessa ainakaan hankita, niin ihana kun se olisikin. Siispä olemme joka vuosi joitakin kertoja vuokramökillä eri puolilla Suomea. Minne tänä vuonna lähtisi?Lapset ovat aina tykänneet kovasti saunoa ja uida. Tähän asti on toiveena ollut matala ranta, mutta nyt pitää olla laituri mistä voi jo kunnolla hyppiä. Saunan pitää olla puulämmitteinen, ja jos mahdollista niin mielellään idyllinen rantasauna. Mökin ei tarvitse olla hieno ja laadukas, mutta tiskikone on kyllä oltava, sekä sähköt ja tv.

Minkälaisia mökkihaaveita teillä on ensi kesäksi?

5 kommenttia:

 1. Köhhöh, kotipaikkakuntamainostusta, mutta Sysmästä kannattaa yrittää katella mökkiä, jos tykkää rauhallisista maalaiskylistä :)

  Mun mökkihaaveet keskittyy sinne minne jokaikinen vuosi - parhaan ystävän vanhempien mökille :) Siellä on koettu niiiin paljon, ja juurikin tuo puulämmitteinen rantasauna viimeistelee mökkifiilikset sielläkin.

  VastaaPoista
 2. Hei! Kiitos vastauksestasi. Sysmässä en olekaan ikinä mökkeillyt, matkallisesti kyllä hyvällä paikalla. Mitä muuta näkemisen arvoista Sysmän lähellä on?

  VastaaPoista
 3. Huhu, tulipa raapusteltua semmonen kommentti, että piti wordissa puhtaaksikirjoittaa :D Sysmässä siis toki on varmasti paljon muutakin nähtävää näiden lisäksi, mutta tässä nyt nämä mitä minulle tuli nopeasti mieleen.

  * Jos musiikki kiinnostaa, niin Sysmän Suvisoitosta saattaa löytyä jotain mielenkiintoista (tämän vuoden ohjelma: http://www.suvisoitto.fi/#!ohjelma-2014/c3fv -vähän alkutekijöissään näemmä)

  * Suvisoiton perään on varmaan hyvä mainita kartanokierroksista, niiden ensikesän ohjelmaa en tähän hätään vielä löytänyt, mutta tässä jotain infoa kunnan sivuilta: http://www.sysma.fi/index.php?PAGE=307&NODE_ID=307&LANG=1

  * Mikäli ulkoilu ja retkeily kiinnostaa, niin päijätsalon näkötorni (http://www.sysma.fi/index.php?PAGE=298&NODE_ID=298&LANG=1 , tuossa tekstissä mainitussa tulipaikassa pystyy grillaamaan nuotiolla ja ainakin allekirjoittanut on tainnut käydä myös uimassa) ja kammiovuori (http://www.sysma.fi/index.php?PAGE=533&NODE_ID=535&LANG=1) voisivat olla hyviä kohteita!
  Lisäksi KulkeeVettenHalki (http://kulkeevettenhalki.fi/) järjestää erilaisia pienristeilyjä päijänteellä mm. Erakonsaareen, jolla on ihan suht hauska (ja toisaalta surullinen tarina) :) Myös Tepoon ranta on ihan mukava paikka viettää päivää, pitkälle asti olevaa matalaa rantaa hiemaan syrjemmässä kyliltä (15km?).

  * Ja onhan meillä sitten vielä pari kesätapahtumaa Suvisoiton härpäkkeiden lisäksi: Hulluinlauantait (markkinat, kesäkuun alkupuolella?), Kirjakyläpäivät (heinäkuun alkupuolella?) ja Uotinpäivät (Markkinat nämäkin, hulluinlauantaita jokseenkin isommat, heinäkuun lopulla?)

  Nukkeateatteri Mustaa ja valkeaa ratsua sysmän liepeillä olisin myös suositellut, mutta on näemmä lopettanut toimintansa :/

  Lisäksi tietty jos etelästäpäin ajelee Sysmään, niin matkalla on Pulkkilanharju kauniine maisemineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köhhö, vielä jäi mainitsematta että jos etelän suunnasta (Lahdesta/Lahden alapuolelta lähinnä) ajelee Sysmään, niin matkalla voi tulla Pulkkilanharjun kautta, jossa on ihan huikeat maisemat! :)

   Poista
 4. Kiitos tuhannesti vinkeistä ja kun jaksoit kirjoittaa noin paljon! Vähän jo katselin tuolta Lomarenkaalta niin Sysmässä mökkejä riittää. Täytyykin alkaa tutustua vielä tarkemmin...

  VastaaPoista