perjantai 20. helmikuuta 2015

Kroatia sydämessäni

Onko muita, jotka ovat menettäneet sydämensä Kroatialle? Mitkä paikat erityisesti? Missä käyntiä suosittelisit? Seuraavan kerran, kun pääsen matkalle, joka ei ole lähikaupunkiloma, lasten loma tai vaellusmatka, haluan Kroatiaan. Olen pari kertaa käynyt, matkoista on nyt useampi vuosi, ja varsinkin joka kevät kaipuu sinne on kova. Olen itse räätälöinyt aina matkani, eli lennot erikseen ja hotellit erikseen esim. Säästä jopa 50% hotelleissa! www.ebookers.fi on hyvä, Trivagosta löydät parhaat hotellit parhaaseen hintaan. Varaa jo tänään!, Halvet lentoliput löydät täältä! www.ticket.fi , vaihtoehtoja on monia, myös suoraan lentoyhtiöiden sivuilta löytyy hyviä tarjouksia.

Kahdesti olen siis Kroatiaan päässyt, ensimmäinen kerta oli Dubrovnik, ja se lumosi minut ihan täysin. Lämpöä oli kesäkuun alussa koko ajan +35, ei vielä hirveästi turisteja vaan leppoisaa ja ihanaa. Vanha kaupunki, turkoosi, puhdas meri, vuoret, ystävälliset ihmiset. Dubrovnik ei ole mikään suuren suuri kaupunki, se on sopiva leppoisaan lomanviettoon. Hotellimme oli pieni ja sijaitsi Lapadin niemimaalla, matkaa keskustaan oli noin 4 km, mutta edullinen bussi kulki muistaakseni 10-15 minuutin välein.

Toisella kertaa matka meni siten, että ensin päivä Splitissä, siitä lautalla Hvarille, jossa majoituimme Hvarin kaupunkiin. Siis jälleen niin, niin kaunista ja oli muuten KUUMA, lämpötila oli parhaillaan +43, mutta mikäs tuolla saarella on kulkiessa, kun koko ajan voi pulahtaa mereen vilvoittelemaan. Loppureissu Trogirin viehättävässä kaupungissa, sekä yksi päivä Krkan kansallispuistossa. Siellä vasta kaunista oli, mutta porukkaa paljon.

Minusta vaan kaikinpuolin kaunis ja lumoava maa. Missäpäin Kroatiaa te muut olette käyneet? Mitä tykkäsitte ja mitä paikkoja suosittelette? Haluaisin nähdä Pulan ja Rovinjin, uudestaan Dubrovnikiin ja Plitvicen kansallispuisto houkuttaa, sanotaan, että se on jopa Krkaa kauniimpi!

1 kommentti:

  1. Olen käynyt Krka:ssa ja Plitvicessä. Plitvice on ehkä vaikuttavampi, tosin saattaa olla kun näin sen ensiksi, niin ensivaikutelma on jäänyt mieleen niin vahvana.
    Kroatiassa on kyllä paljon nähtävää, esimerkiksi Imotskin kaupungin lähellä Sininen ja Punainen järvi. Olen käynyt Kroatiassa monta kertaa, mutta lähtisin milloin vaan taas.

    VastaaPoista