torstai 12. helmikuuta 2015

Parhaat kaupungit maailmalla

Mihin lähtisit kaupunkilomalle, jos nyt saisit lähteä? Ja miksi?

Maailma on pullollaan ihania kaupunkeja, missä tekemistä riittää. Ja myös niitä ei-niin-kauniita. Ja puhun nyt ulkomaista.

Tallinna on oikeasti mukava kaupunki. Lapsetkin ovat viihtyneet erinomaisesti. Lyhyt laivamatka, ihastuttava vanhakaupunki, Piritan uimaranta (ainakin viime kesänä aivan must), eläintarha, hyvät shoppailumahdollisuudet ja niin lähellä. Keskustan Kalev Spa on erittäin hyvä hotelli, lasten suosikki, loistava kävelymatka kaikkialle. Viime kesänä olimme Piritassa, hintaan nähden ok mutta hyvin, hyvin alkeellinen, remontoimaton hotelli, mutta upealla rannalla.

Tukholmassa tuli käytyä enemmänkin nuorempana kun Ruotsin risteilyt olivat must, sekä muutenkin nuorempana. En ole nyt käynyt 10 vuoteen ja tekisi mieli taas mennä, kertokaahan mitkä on must Tukholmassa sekä lasten kanssa että ilman lapsia?Monissa kivoissa kaupungeissa on tullut vierailtua mm. Budapest, Barcelona, Ateena, Lontoo...

Palailen näihin lähemmin myöhemmin. Lontooseen olisi haaveena suunnata vielä tänä keväänä/kesänä, mutta saa nähdä jääkö haaveeksi, sillä olimme juuri syksyllä siellä.

Mutta oma suosikkini kaupunkilomista on:

DUBROVNIK
Olen kerran käynyt Dubrovnikissa, ja kaipaan hirveästi takaisin. Mahtava ilmasto, ystävälliset ihmiset, kaunis vanha kaupunki, puhdas turkoosinsininen meri, vuoret... Onko muita Dubrovnikiin tai Kroatiaan rakastuneita?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti